top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תשרית רוף

התעוררתי בבוקר ולא יכולתי לזוז מרוב כאב, או: מי יטפל בפיזיותרפיסטית?

רוצה לשתף אתכם בחוויה לא נעימה שעוברת עליי בימים אלה.


כבר 3 ימים אני סובלת מכאבים ממש אבל ממש חזקים בגב התחתון, עם מגבלה קשה מאוד בתנועה,

לא יכולה להיכנס לרכב או לצאת ממנו, לא לשכב ולא לשבת. גם לא לעמוד. ללכת אני מצליחה קצת היום.


דבר ראשון כשככה התעוררתי ביום ראשון ביקשתי מהפיזיותרפיסט שלי, שמציל אותי תמיד, שיראה אותי בדחיפות לטיפול. הוא כרגיל לא איכזב והפעיל עליי את כל הקסמים האפשריים שלו, שאיפשרו לי לנהוג חזרה הביתה מתל-אביב בצורה פחות מסוייטת.

בבית אחרי הטיפול זזתי כמה שיכולתי (זה היה ממש מעט), בעיקר כי לא יכולתי להישאר יותר מכמה שניות באותה התנוחה וכי תמיד, תמיד תנועה טובה לי יותר במצבים כאלה של גב כואב.

אבל, לדלקת שהתפתחה אצלי בגב בצורה כל כך סוערת ומהירה היה את זמן התגובה שלה לטיפול הפיזיותרפי שקיבלתי ולתרופות שלקחתי נגד הכאבים החזקים.


אחסוך לכם את תיאורי הלילה הקשה שעברתי, ורק אציין שבעקבות הלילה הקשה, האיש שלי נשאר איתי בבית לטפל בי, פשוט כי לא יכולתי לעשות שום דבר בעצמי.


אתמול המשכתי עם התנועתיות כמה שיכולתי, לקחתי משככי כאבים מספר פעמים כדי שהכאב ייחלש אפילו מעט. בערב הכאבים החמירו מאוד שוב, עוד מנת משככים והלכתי לישון. התעוררתי המון מהכאבים ושיניתי תנוחות שכיבה קצת יותר בקלות הלילה.


היום הכאב נחלש במעט, התנועה שלי עדיין מאוד מוגבלת ועם זאת קצת יותר אפשרית מאתמול.


אז מה עושים כשמתעוררים ככה בבוקר עם גב "תפוס" או צוואר "תפוס"?

  • מנסים כמה שאפשר לשמור על תנועתיות, כמובן בלי להחמיר את הכאבים הקיימים.

  • מנסים לחמם קצת את האיזור - מקלחת חמימה יכולה לשפר קצת את המצב. לא לחמם בחוזקה כדי לא להחמיר את הדלקת. אם הכאבים מחמירים בחימום, לא נחמם. יש מי שמקרר את הגב עם קומפרסים קרים במצב כזה, אם עובד לכם, יופי. עליי החימום משפיע קצת יותר לטובה.

  • אם, חלילה, יחד עם הכאבים החזקים והתחושה שהאיזור "תפוס" מרגישים חולשה ביד או רגל בצד אחד או ממש חלילה בשני צדדים, נא לפנות בדחיפות לרופא להיבדק. אם אין רופא משפחה זמין - לפנות למיון. כך גם אם מרגישים פחות את היד או הרגל (ירידה תחושתית) - להיבדק בדחיפות אצל רופא.

  • אם אין ירידה תחושתית ואין פגיעה בכוח ביד או ברגל, דבר ראשון חפשו פיזיותרפיסט/ית שיראה אתכם בהקדם. גם במצב כזה של כאב סוער אפשר להפחית את הכאבים וקצת להשקיט את סערת הדלקת. יש לנו כלים מצוינים לעזור במצבים כאלה. במיוחד כשמתחילים טיפול מיד כשמופיעים הכאבים החזקים והמגבלה בתנועה. אין מה לחכות.

  • ניתן ואף רצוי לבקש מרופא המשפחה (אין צורך לרוץ לאורטופד - רופא המשפחה מיומן מאוד במצבים כאלה) משככי כאבים. למה? כי הכאב החזק מפריע לנו בהחלמה ודוחה אותה. כמובן כשהמצב מאוד סוער רופא המשפחה יציע גם תרופה נוגדת דלקת. הכל כדי לחזור כמה שיותר מהר לתנועה, כמה שיותר מלאה. פטנט חשוב בשימוש במשככי כאב בזמן התקף קשה שכזה, צריך ליטול אותם בזמנים קבועים לפי הוראות הרופא 3-4 פעמים ביום ולא רק כשהכאב מחמיר. למה? כי אז יש לנו בדם מינון קבוע של משככי כאבים. אם ניטול משככי כאבים רק כשהכאב יחמיר, הם יעזרו מעט מאוד בשיכוך הכאבים.

  • לא מתמכרים למשככי הכאבים? אם פועלים בהתאם להוראות הרופא, נטילת המשככים לפרק זמן מוגבל לא תגרום להתמכרות.

  • האם משככי הכאבים יגרמו לנו לטשטוש והירדמות? ממש לא בהכרח! ישנם סוגים שונים של משככי כאב שלא משפיעים על העירנות ולא מטשטשים. הרופא ימליץ על נטילת משככים מהקל אל הכבד.

  • אם הכאבים החזקים נמשכים ולא פוחתים כעבור ימים ספורים למרות כל מה שאתם עושים, גשו להיבדק אצל רופא. ייתכן שהמקור לכאבים הוא פנימי ולא בגב. נשים, גשו להיבדק אצל רופא נשים.

בנימה אופטימית זו, מאחלת לכולכם יום נפלא, מלא פעילות ותנועתיות. זה כל כך לא מובן מאליו לפעמים...

ככה התעוררתי עם גב כואב ו"תפוס"


166 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page